Boken Den stora bubblan hjälper dig ta makten över dina sociala flöden

Vem – eller vad – formar din världsbild? Det är lätt att känna sig maktlös inför alla budskap, slagord och tveksamma nyheter i de sociala flödena, och hur de gjort det svårare att prata om viktiga ämnen i samhället. Men det behöver inte vara så.

I Den stora bubblan förklarar journalisten Per Grankvist allt du behöver veta för slippa bli ett offer för algoritmerna och för att ta kontroll över ditt flöde. 

Med sitt karaktäristiska sätt att blanda historia, referenser till popkultur och ny forskning med sunt förnuft och en portion torr humor gör Per Grankvist det lätt för dig att förstå hur tekniken formar din världsbild, även om du inte är tekniker.

Boken hjälper att inse vilken makt du faktiskt har och hur mycket av dina flöden och din världsbild du kan kontrollera.

Röster om boken

Som en badring i bubbelbadet – bland bekräftelsejäv och algoritmer. Per Grankvist hjälper dig förstå varför du tänker som du gör. Men inte de andra. - Heidi Avellan, Sydsvenskan

Ämnet är komplext och innehåller en hel delbegrepp och nya koncept - ändå lyckas Per Grankvist alldeles utmärkt med den svåra uppgiften att göra det begripligt. Har plöjt en stor mängd litteratur i ämnet som inte alltid varit helt njutbar. "Den stora bubblan" är sålunda en verklig folkbildarinsats. - Läsarkommentar, Bokus

Bubbeltrubbel

Veckans-fokus-750.jpg

Visionen var att sociala medier skulle förändra demokratin i grunden. Så blev det också. Men inte till det bättre. Tidningen Fokus publicerade ett långt utdrag ur Den Stora Bubblan. Klicka här för att läsa.

Köp boken här

Välj mellan tryckt bok, e-bok och ljudbok. Den finns överallt där du hittar böcker på nätet, hos din lokala bokhandlare och där du hittar ljusböcker.

Köp boken hos Adlibris (inbunden/ebok), Bokus (inbunden/ebok), iTunes (ebok), Bokon (ebok), Dito (ebok) och Nextory (ebok). Den finns även hos Akademibokhandeln och i andra välsorterade bokaffärer.

Boken finns även på engelska, med titeln "The Big Bubble - how technology is making it harder to understand the world". Den finns hos internationella och svenska nätbokhandlare, som tryckt bok och som ebok.