Boken "CSR i praktiken" om hur företag jobbar med hållbarhet för att tjäna pengar

Frågan om hur vi ska leva på ett sätt som inte skadar planeten eller andra är en av de stora frågorna i vår tid. I den senaste upplagan av Sveriges mest hyllade CSR-bok ryms både de teoretiska resonemangen om hur företag kan tjäna pengar på att ta etiskt, miljömässigt och socialt ansvar i samhället, och över 160 konkreta exempel på företag som gjort det.

CSR i praktiken - bok om hållbarhet

Insikten om att företag kan öka sin innovationsförmåga, konkurrenskraft och lönsamhet genom att att jobba med hållbarhet är större idag än någonsin. Allt fler organisationer i allt fler branscher i allt fler länder har upptäckt att drivkraften inte primärt är moralisk, men monetär.

CSR i praktiken – hur företag jobbar med hållbarhet för att tjäna pengar visar Per Grankvist hur innovativa företag över hela världen börjat arbeta med hållbarhet de senaste åren – allt för att öka sin lönsamhet.

Boken har blivit det svenska referensverket om CSR och hållbarhet och ingår därför i kurslitteraturen på många av landets universitetsutbildningar på området.

”Den som bara tänker läsa en bok om hållbarhet gör klokt i att välja CSR i praktiken.”
AFFÄRSVÄRLDEN

”Boken öppnar ögonen för okomplicerad hållbarhet”
PERSONAL & LEDARSKAP

”Den mest omfattande och matnyttiga svenska boken om CSR” CHEFSTIDNINGEN

 

Hållbarhet och lönsamhet

Se Birger Schlaug intervjua Per Grankvist i URs program En bok, en författare om hur synen på företagens roll i ansvaret förändrats och hur moderna företagsledare resonerar.

bild-per-ur

Den första utgåvan av CSR i praktiken kom ut 2009. Bokenhar trycks i många nya upplagor sedan dess. I den senaste reviderade upplagan från 2012 ingår ännu fler exempel och den inkluderar även fler förklaringar till vanliga begrepp på området.

Dessutom har en helt ny del adderats om den politiska bakgrunden till hur samhället sett på ansvarstagande under 1900-talet. I boken ingår nu även ett efterord med tankar om en tänkbar utveckling framåt, i skenet av bland annat Kinas ökade aptit på råvaror, det växande intresset för samhällsentreprenörskap och Occupy Wall Street-rörelsen.

Boken finns hos Adlibris (tryckt/ebok), Bokus (tryckt/ebok), Bokon (ebok), Dito (ebok) eller iTunes/iBooks (ebok) eller i din lokala bokhandel. Boken finns även att låna på biblioteket.